Nova verzija 6.0

1) Formiranje zgrade iz virtualne zgrade


Procedurom se sve zgrade neke virtualne zgrade mogu spojiti u novu “stvarnu” zgradu. Nalazi se na meniju Objekti, a kako točno radi možete pročitati na ekranu za spajanje na listu Opis.

Procedura spaja sve zgrade iz odabrane virtualne zgrade u novu zgradu. Ulazi te nove zgrade bit će isti oni koji su bili na postojećim zgradama. Zbog toga prije spajanja treba provjeriti postoje li npr. dva ulaza broj 8 jer će to izazvati grešku pa prije spajanja jedan od njih treba promijeniti.

Procedurom se u novu zgradu prenose slijedeći podaci: Obveznici, Prostori, Posebni prostori, Ostali vlasnici prostora i Dodatna zaduženja.

VAŽNO: svi prostori će dobiti nove šifre.


Podaci sa kartica zgrada koje su dijelovi virtualne mogu se prenijeti u cijelosti ili se može formirati samo zapis o početnom stanju zgrade (odabir).
Podaci sa kartica prostora ne mogu se prenijeti već se prenosi samo podatak o početnom stanju.
Neplaćeni ulazni računi bit će u cijelosti prebačeni na novu zgradu kako bi se moglo izvršiti plaćanja dok plaćeni ostaju na starim zgradama.

Sve stare zgrade, kako u programu tako i na webu, bit će deaktivirane te se stoga korisnici web portala eSuvlasnik trebaju ponovo registrirati.

Prije formiranja nove zgrade iz postojeće virtualne zgrade OBAVEZNO napraviti izvanredni backup pomoću aplikacije mUpravitelj !!!

Nakon formiranja zgrade iz virtualne zgrade obavezno je zamijeniti šifre prostora u već formiranim a neplaćenim računima pričuve

2) Zaključavanje liste dužnika


U okruženju gdje više djelatnika istovremeno radi poslove od izrade opomena i ovrha, preko štampanja uplatnica pa do odgovora na pitanja suvlasnika, nije rijedak slučaj da svatko ima potrebu formirati svoju listu dužnika kojom tada pregazi postojeću. Tako dok se npr. štampaju uplatnice sa upaljenim tekstom opomene ne smije se postojeća lista pregaziti sa drugim parametrima budući će ili iznos dugovanja biti krivi ili ga možda neće niti biti.


Kako bi to spriječili u ovoj verziji omogućili smo zaključavanje liste.

Samo djelatnik koji je zaključao listu ju može i otključati, a u desnom gornjem kutu uz jasnu ikonu da je lista zaključana, vidi se i tko ju je zaključao.


Napomena 1: dok je lista zaključana moguće je zatražiti izvješće o dužnicima za jednu zgradu.
Napomena 2: prilikom osvježavanja stranica sustav će sam otključati listu i napraviti novu za potrebe eSuvlasnika.

3) Dokumenti


Omogućemo je spremanje dokumenata (pdf, slike, excel i t.d.) i uz obveznike.

Naravno spremate LINKOVE na dokumente na vašem file serveru !

4) Lista dužnika


Na desni klik miša dodana je mogućnost direktnog štampanja nepodmirenih dugovanja.

5) Računi naknada


Omogućena je naknadna promjena IBAN-a za naplatu naknade na ekranu računa, odnosno odabir bilo kojeg IBAN-a kod ručnog unosa.

Odabrati je moguće sve IBAN-e upisane u tabelu Banke.