Nova verzija 2.2 Sustava Upravljanje zgradama

Kako bi olakšali snalaženje u uplatama koje nije moguće prepoznati prilikom učitavanja izvadaka,uvedana je evidencija istih.

akve naloge možete evidentirati u trenutku knjiženja tako da na  listi sumnjivih naloga otvorite nalog a zatim na ekranu STAVKA-nalog kliknete na tipku Spremi u SSP.

Nakon što smo spremili nalog u SSP-evidenciju, na ispisanom dokumentu NALOZI SA GREŠKAMA rukom upišemo SSP i na taj način označimo da je nalog EVIDENTIRAN i nakon toga ispisani dokumenat odložimo u registrator.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je oznacumo-rukom-1024x235.png

Nakon što ste od banke ili pošte i poslanog zahtjeva dobili temeljem reklamacijskog broja presliku platnog naloga , te saznali za koji prostor je uplata izvršena, i ručno proknjižili uplatu preko alata za ručno knjiženje OBAVEZNO evidentirani nalog OBRIŠITE iz SSP evidencije !

Postojeće naloge koje niste uspjeli prepoznati i koji se nalaze u nekom Vašem internom excelu ili bilježnici možete i ručno unijeti u evidenciju. Pristup evidenciji je na meniju Platni promet -> SSP Evidencija gdje ih možete unijeti pritiskom na tipku UPIS

Sve evidentirane naloge u SSP možete naknadno pretraživati po raznim uvjetima....

Na istom ekranu za promjenu šifre zgrade ili ulaza dodana je i mogućnost promjene adrese ulaza odnosno ulice i kućnog broja.

U izvješće Istek atesta dodan je i podatak o isteku atesta protupožarnih aparata. Ukoliko ih je na zgradi više, prikazan je datum samo prvoga, najranijega koji istječe. Važno: do sada je podatak o datumu isteka bio tipa tekst te se je datum mogao upisati bilo kako. Da bi izvješće ispravno funkcioniralo dodano to isto polje, ali u datumskoj formi pa molimo popunite ga prije korištenja.

  1. a) Sukladno obavijesti od strane servisa Moj-eRačun da je podatak o poštanskom broju potrebno izdvojiti i dostavljati zasebno, u bazi poslovnih partnera otvoreno je novo polje Poštanski broj i u njega prebačeni podaci iz polja Grad. Ovo je odrađeno sa maksimalnom pažnjom no molimo da na nekoliko primjera ipak provjerite ispravnost.

  1. b) Postojeća procedura za preuzimanje ulaznih računa zamijenjena je novom i bržom.

Ako se ovrha radi direktno iz liste dužnika (preskače se Opomena pred tužbu) od sada je moguće koristiti i opcije Isključi stavke opomena pred tužbu  i  Isključi stavke ovrha.

Ukoliko obveznik u bazi ima upisanu i adresu za slanju uplatnica ( Vanjska adresa) ,

od sada se ona ispisuje u zaglavlju kartice prostora

i na kartici utuženih potraživanja (prilog ovrsi)