Vijeće upravljanja zgradama pri HGK

Poštovani kolege, korisnici programa Upravljanje zgradama.

VIJEĆE STRUKOVNOG UDRUŽENJA UPRAVLJANJA ZGRADAMA osnovano je pri Hrvatskoj gospodarskoj komori 05.12.2008., kao izabrani član Vijeća sudjelovao sam na svakoj sjednici vijeća u protekle četiri godine.  Zbog nedorečenosti postojećih zakonskih akata u svakodnevnom poslu kojim se zajedno bavimo dolazi do čestih nesporazuma, nepotrebnih  sukoba sa korisnicima naših usluga.

Sa idejom  izmjene takvoga stanja, a u nemogućnosti utjecaja na promjenu Zakona o vlasništvu, članovi  Vijeća zajedno su doradili prijedlog Kodeksa koji je napisao kolega Palatinuš Ivica a koji regulira neka od spornih pitanja u svezi upravljanja zgradama . Kodeks je usvojen i donešen 16. ožujka 2010. a do sada su ga potpisali predstavnici četrdesetdva Upravitelja.

Nažalost, zbog nezainteresiranih upravitelja, prvenstveno potpisnika Kodeksa ,  koji nisu došli na Plenarnu sjednicu održanu 22.03.2013. nije bilo moguće izabrati novo vijeće.

Podržavamo apel objavljen na stranicama Udruge Upravitelj da se u zajedničkom  interesu svih nas:

U cilju što kvalitetnijeg rada potrebno je aktivno uključenje svih zainteresiranih upraviteljia i njihov odaziv na ponovljenoj izbornoj sjednici.” (više o tome )

Podsjećam Vas da nam je demokracija  donijela svoje dvije najveće prednosti, a to su MOGUĆNOST  IZBORA  te poštivanje VOLJE VEĆINE !

Stečeno pravo trebao bi  iskoristiti svaki upravitelj dolaskom na ponovljenu plenarnu sjednicu . O datumu sjednice naknadno ću Vas obavijestiti.

Ovim putem Vas molim da se u buduće odazivate na sve  pozive,  te apeliram na Vas sve Upravitelje da iskoristite svoje PRAVO stečeno demokratskim ustrojem društva. SVAKI upravitelj koji plaća doprinose Hrvatskoj gospodarskoj komori  je automatski član Udruženja  sa pravom JEDNOG glasa , čime je i tzv MALIM upraviteljima data mogućnost da biraju i da budu izabrani a ne da je to pravo rezervirano samo za najveće subjekte u ovom poslu.

Ovo je  prilika da Vas  podsjetim na pjesmu Slap Dobriše Cesarića

Teče i teče, teče jedan slap;
Što u njem znači moja mala kap?

Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i drhće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mogo sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.

Sa poštovanjem,

Zlatko Vlašić,ing.građ

kandidat za Predsjednika vijeća Strukovnog udruženja upravljanja